ANDAÇ EĞİTİM KURUMLARI

Bakanlığımızın dünya standartlarına göre belirlediği ülkemize uygun standartlar yönergesine göre istenilen ölçülerde bulunması gerekli bölümler ile Talim Terbiye Kurulunun uygun gördüğü uzmanlar, gerekli materyaller ve ders araçları sağlanmış tüm yasal koşullar yerine getirilerek Kurum açma ve öğretime başlama izinlerimiz alınmıştır.

Amacımız tüm engel gruplarına ve ailelerine hizmet götürebilme dertlerine imkanlar nispetinde çare olabilme, "Ben öldüğüm zaman çocuğum ne olacak" sorularına cevap verebilmektedir.

Kurumumuzdaki bölümler standartlar yönergesine göre düzenlenmiş olup her özür grubu için bir adet bireysel derslik ve bir adet grup dersliği hazırlanmıştır..

Aile eğitimleri sürekli yapılmakta olup sosyal etkinliklere önem verilmektedir.

Kurumlarımıza başvuran çocuklarımıza öncelikle eğitsel tanılarının konulması için gerekli işlemler anlatılmakta kurum ve eğitimcilerimiz hakkında bilgi verilmektedir.

Yetkili hastanelerden alınacak sağlık kurulu raporları ve Rehberlik Araştırma Merkezlerinden alınacak eğitsel tanı ve yönlendirme raporlarına göre alacağı eğitimler ve programları hazırlanmaktadır.

Çocuğun performansı alınıp, programı ailece kabul edildiği takdirde haftalık, aylık ve yıllık çalışmalar veliye takdim edilecek kurum veli okul işbirliği içersinde çalışmalar sık sık değerlendirilmektedir.

Kurumlarımıza devam eden çocuklarımız özür gruplarına göre haftanın belirli gün ve saatlerine göre ayrılmıştır. Hiçbir özür grubu diğer özür grubu ile karşılaşmamaktadır.

Bilgi Yarışması