23.09.2018 Günlük İstatistik
ARTIK OTOMASYONDAYIZ

Milli Eğitim bakanımızın ağzından çıkan bir kelime veya demeçlerindeki bir bölüm yazılı basın tarafından alınarak “çok ileri yaşlarda alınan özel eğitim raporları ve ödenen ücretler, bunları istismar eden rehabilitasyon merkezleri “ son günlerde gazetelerde haber olarak çıkmıştır.
En üzücüsü de bundan çıkar sağlamaya yönelik emelleri olan bazı kurum ve kuruluş temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu adı altında faaliyet gösteren kişiler,

Özürlü çocuk kelimesi bile geçti mi vay şöyle böyle feveranlar koparılıyor özürlü ile yaşayan aileler ve yakınlarının çektiği sıkıntılar gayretler hiçe sayılarak sahiplenme fetvaları veriliyor ,

Özürlüye gerçekten hizmet etmeyi şiar edinmiş ciddi kurum ve kuruluşlar eğitimciler hiçe sayılarak dünyada onlardan başka bu işi bilen yok yada en dürüst o yada devletin en üst kademesindeki en yetkili kişi o sadece onun dediği doğru başka doğru yok mantığı özürlü çocukları ailelerini, eğitimcilerini gönül vermiş insanları karalayıp yok saymaktan başka bir şey değildir.

Aile sıkıntısını çektiği bire bir yaşadığı bir parçası olan yavrusunu düşünmüyor da ondan menfaat sağlamayı uman çığırtkanlar özürlü üzerine edebiyat yapmaya çalışan lar mı düşünüyor.

Artık eski cahillikler kalmadı herkes hakkını öğrendi ve çok kurum tarafından bilgilendiriliyorlar.

Aileler hakkından daha fazla alabilmenin yollarını araştırıyorlar, ne istediklerini de biliyorlar.

Kurumlar aile eğitimini iyi yapıyor ve yönlendiriyorlar kötü hiçbir zaman örnek olamaz olmamıştır da

Sayın Milli Eğitim Bakanımız Doçent Dr. Hüseyin ÇELİK tüm yönleri ile başta benim ve halkımızın sevgisini kazanmış tutarlı.özürlüye gerçekten değer veren, onların hayatını kolaylaştırmak.eğitimini sağlamak için çabalayan. dürüst birisidir. yapılanlara destek olan, yüreklendiren ,hatayı eleştirip. insafı merhameti bırakmayan bir bakandır.

Ancak;

Bakanlığında çok seslilik veya mahiyetindekilerin bakan adına iş yaptıkları halde birimler arası yetki kargaşası yaşanmakta ve eksik bilgiler sayın bakana ulaştırılmakta herkes kendine vazife çıkarmakta yapılan binlerce hayırlı ve doğru işlerde bulanık sulara karışıp gitmektedir.

Rehabilitasyon Merkezlerindeki genel denetimler herkesin kafasını karıştırmıştır.

1-Yıllarca başarı ile Eğitime yön veren özel sektörün önünü açan yeni projelere yön veren çeşitli eğitim faaliyetlerini devletin denetim ve gözetiminde başarılara başarı katan özel öğretim kurumları genel müdürlüğü,

2-Bakanlığımızın anayasa mahkemesi gibi kanunları tüzük ve yönetmelikleri emirleri yine bakan adına denetleyen ,güvendiğimiz bakanlık müfettişlerimiz.

İki kurum da bakan adına iş yapmakta biri icra birisi denetim ama kim hangi işi yapıyor hangisi doğru seçmek mümkün değil icra makamı biziz bakan adına uygulama yaparız diyor karışmasınlar denetimciler ise icrayı bakan adına görevden alırız vb. söylemler.

Basında yer alan 80 yaşındakilere özürlü raporu alınıyor rehabilitasyonlar para için yapıyor vb. söylemler için ise ;

Rapor veren hastane devletin, özel eğitim alması için rapor veren kurum Milli Eğitim Bakanlığının birimi ve yetkili memuru, raporu olmadan rehabilitasyona kayıt mümkün değil sadece rehabilitasyonları suçlamak doğru değil diye düşünüyorum.

Rehabilitasyon merkezleri otomasyona bağlandı artık kimse yanlış yapamayacak bakanlık her şeyi kontrolü altına aldı T.C. Kimlik no larına göre işlem yapılıyor. Mükerrer ödemeler de olamayacak yanlış raporda bundan sonra ne ile suçlanacağımızı bilmiyoruz.

Özürlü, aile ve hizmet edenleri üzülmesinler, görevlerini daha da iyi yapsınlar.

İyilerin çoğunlukta olduğunu da unutmasınlar elbette doğrular ortaya çıkacak kazanan ülkemiz olacaktır.

Başta bakanımız olmak üzere herkesin müsterih olmasını işlerin düzgün şekilde yapıldığını bir kötünün binlerce iyiye örnek olamayacağını herkesin bildiğini söyleyip başarılar diliyorum

Muharrem ORHAN