SUKUNETİMİZİ KORUYALIM

Son günlerde medyada çıkan haberler,ve MEB nın 20.11.2007 tarihli genelgesi hepimizin geleceğe yönelik planlarını alt üst etmiş olup çoğumuzu psikolojik sıkıntılara sokarak çalışma şevk ve azmimizi kırdığı görülmektedir.
Ülkemizde reform sayılacak özürlüler kanunu ve getirdiği sosyal haklar kolay kolay geri alınamayacak boyutlara gelmiş olup tüm aileler duyarlı ve haklarını arama yönünden bilinçlenmiş durumdadırlar.

Özürlülerin haklarını savunan gerçekten gönüllü hiçbir maddi beklentisi olmayan kişilerin olduğunu hepimiz biliyoruz.

Ancak;

Bazı kişilerin özürlünün üzerinden geçinmek, özürlüyü kendi maddi ve manevi kirli emelleri uğruna kullanmak için her türlü hokkabazlığı ve ahlaksızlığı deneyen kişiler birkaç yandaşını bulup,özürlüyü ve ailelerini, dolayısı ile de onlara hizmet veren eğitim kurumlarını siyasi çıkarları için sömürü aracı yapmaya yeltenmektedirler.

Eğitim Hizmeti veren sizler, milyarlarca liralık yatırım yapmış , binlerce kişiye aş ve iş imkanı veriyorsunuz, SSK ve vergi ödüyorsunuz,

Özellikle eğitim alması gereken özürlü çocuklarımızın evlerde saklanması yeri

ne eğitim kurumlarına yönlendirilmesi, topluma kazandırılmasını sağlıyorsunuz.

Ailelere psikolojik destek ve eğitim bilinci veriyorsunuz.

Toplumda herkesin eğitim hakkı olduğu ve kaybedilecek bir tek bireyin olmadığı gerçeğini bilip fedakarlık yapıyorsunuz.

Hepimizin ortak inancı Ülkemizdeki Özürlünün önündeki engellerin kaldırılmasıdır.

Onların öncelikli vatandaşlar olduklarını yapacağımız bilinçli ve doğru eğitimlerle hizmetlerle kendilerine göstermeliyiz.

Özürlülere kolay yoldan parasal imkanlar sağlanıp pasif hale getirileceğine onları üretime yönelik bilgi ve beceri eğitimi ile topluma yararlı katkı sağlayacak bireyler olarak yetiştirilmelerine devam etmeliyiz.

ŞİMDİ DİK DURMA SAKİN DAVRANMA, DAHA DA İYİ HİZMET VERME zamanı olduğunu ülkemize hizmete devam etmeyi yalan yanlış dedikoduların bizleri yıldıramayacağını unutmayalım.

Rehabilitasyonlar hakkında iftira atanlar neden resmi makamlara şikayet etmiyorlar,Şimdiye kadar kaç kurum kapatılmış, kaç kuruma işlem yapılmış açıklasınlar.

bazı sitelerde yazanlarda belge göstersinler herkesi suçlamasınlar.

İYİLER HER ZAMAN KAZANIR

Tüm kurum sahiplerinin sukunet içerisinde davranışları ile bu toplumsal yarayı kısa zamanda iyileştireceğimiz umudundayım.

Muharren ORHAN