ONLARIDA UNUTMAYALIM

2007-2008 Eğitim ve Öğretim yılında Fedakar Öğretmenlerimize de sabır, sağlık ve mutluluklar temenni ediyorum.

Her zaman olduğu gibi en zor ve sıkıntılı işleri karşılıksız yapan öğretmenlerimizden bu yılda biz bir istirhamda bulunmak istiyorum.

Özellikle bu yıl başlayan okul öncesi ve birinci sınıfa başlayan çocuklarımız arasında : Farklı olan ve özel çocukların bulunduğu, velilerin bu çocukları fark edemedikleri.

Emsallerine göre farklılıklar ve özellikleri olan çocuklarımızın tanınması tespiti , Onlara yardımcı olacak kurum ve kuruluşlara yönlendirmesi,

Velilerin aydınlatılıp bilgilendirilmesi,

Çocuklarımızın branşı yeterli olan öğretmenlerden eğitim almaları siz öğretmenlerimize düşen en büyük insani görevlerdendir.

Okulumuzun yöneticileri, Rehber öğretmenleri,Rehberlik ve Araştırma Merkezleri ile iş birliği yaparak öğrencilerinizi gözlemlemenizi,

Durumu fiziki olarak açıkça belli olanları,Uyumda zorlananları,
Görme kusuru olanları , İşitme kusuru olanları,
Ders saatinde çok çabuk sıkılanları, sınıfta gezinenleri,
Kalem tutmada aşırı zorluk çekenleri defter kullanamayanları, sırada düzgün oturamayanları, belirleyip gerekli tespitleri yapmanızı zaman geçirmeden yönetmeliklerde belirlenen işlemleri başlatmanızı bekliyoruz.

Sizlerde biliyorsunuz ülkemizde bu tür çocukların eğitimleri ile ilgilenen Milli Eğitim Bakanlığımızın ruhsatı ile faaliyet gösteren özel eğitim merkezleri bulunmaktadır

Bireysel ve grup çalışmaları ile uzman personelin bulunduğu kurumlar sizlere eğitimde bu çocuklarımızla bire bir ilgilenip eğitimlerine yardımcı olmaktadır.

İlçenizdeki kurumlar Rehberlik Araştırma Merkezleri tarafından hangi programları uygulayacakları bilinmekte Müfettişlerimizce de denetlenmektedir.

Bu öğretim döneminde ne kadar özel çocuk için eğitim fırsatı yaratabilirsek başarımız o kadar yükselecektir.

Hepinize sağlıklı huzurlu bir eğitim öğretim yılı diliyorum.