21.05.2018 Günlük İstatistik
 Toplam Ziyaretçi :  372046
TOPLUMSAL YARA

Özürlülerin haklarını savunan gerçekten gönüllü hiçbir maddi beklentisi olmayan kişilerin olduğunu hepimiz biliyoruz.

Bu kişilerin yaptığı hizmetleri takdirle karşılıyor şükranlarımızı sunuyoruz.

Ancak;

Bazı kişilerin özürlünün üzerinden geçinmek, özürlüyü kendi maddi ve manevi kirli emelleri uğruna kullanmak için her türlü hokkabazlığı ve ahlaksızlığı deneyen kişilerin asıl veya sahte dernek adı altında birkaç yandaşını bulup,sömürü yaptıkları ortada ve yetkililerin bunları görmesinin zamanının geldiğini düşünüyorum,

Hizmet adı altında resmi kurumları özellikle belediyeleri, kullanıp özürlünün üzerinden geçinen bu kişilerin maskelerinin düşmesinin zamanı gelmiş ve geçiyor bile,

Devletimizin reform diyebileceğimiz 5378 sayılı kanunda tanıdığı haklar ve verdiği maddi manevi destek tüm özürlü ailelerini sevindirmiştir.

Özellikle eğitim alması gereken özürlü çocuklarımızın evlerde saklanması yerine eğitim kurumlarına yönlendirilmesi, topluma kazandırılması gerekmektedir.

Toplumda herkesin eğitim hakkı olduğu ve kaybedilecek bir tek bireyin olmadığı gerçeği hepimizin malumlarıdır.

Özürlünün önündeki engeller kaldırılmalı öncelikli vatandaşlar oldukları yapılacak hizmetlerle kendilerine gösterilmelidir.

Rehberlik Araştırma Merkezlerindeki aylarca süren randevular ve kuyruklara acilen son verilmeli yeterli sayıda komisyonlar oluşturularak sıralar bitirilmeli, ailelerin çilesi sona erdirilmelidir.

Özürlülere kolay yoldan parasal imkanlar sağlanıp pasif hale getirileceğine onları üretime yönelik bilgi ve beceri eğitimi ile topluma yararlı katkı sağlayacak bireyler olarak yetiştirilmelidir.

Geçici yardımların fayda sağlamayacağı ortada iken neden köklü çözümlere yönelmediğimiz anlaşılır gibi değildir.

Tüm yurttaşlarımızın hassasiyet gösterdiği toplumsal bu yarayı kısa zamanda iyileştireceğimiz umudundayım.

Avrupa Ülkeleri