21.05.2018 Günlük İstatistik
 Toplam Ziyaretçi :  372061
ÖZÜRLÜLERDEN KİM ÖZÜR DİLEYECEK

22 Kasım 2009 Pazar 21:48

2009-2010 Eğitim ve Öğretim yılında Fedakar Öğretmenlerimize sabır, sağlık ve mutluluklar temenni ediyorum.

Eğitim öğretim faaliyetleri içerisinde adsız neferlerden bahsetmek istiyorum.

Özellikle Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında ve Rehabilitasyon merkezlerinde görev yapan Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümü çıkışlı, Yıllardır fedakarlıklar la çalışan en zor işleri yaptıkları halde hala usta öğretici denilerek imza yetkileri alınan ve çalışacağı alanlar kısıtlanan genç kızlarımızdan ve uzun yıllar çocuklarımıza emeği geçmiş emekliliği gelmiş veya emekli olmuş eğitimcilerimizden bahsetmek istiyorum.

Her zaman olduğu gibi en zor ve sıkıntılı işleri karşılıksız yapan bu eğitimcilerimiz kreşte çocuklarımızın her türlü temizliğini yapmakta ve beslenmelerinde etkin rol oynamakta,okulu sevmede alışmada birinci derecede rol oynamakta,paylaşma ve oyun alışkanlıklarımızda öncülükte, tekerleme ve anadili etkinliklerinde hikaye anlatma, dinleme alışkanlığı kazanmada daha neler, neler yazmakla bitmeyen işleri başarmakta yeterince tecrübeli ve maharetlidirler.

Rehabilitasyon merkezlerinde özürlü çocuğun öz bakım becerisini günlük ihtiyaçlarını giderme becerisini,burnunu silme hatta bezini değiştirme gibi gayet fedakarca işleri yapan ve lisede de eğitim almış gönüllü bu mesleği seçmiş olan çocuklarımıza bir imkan tanımanın zamanı geldi ve geçiyor bile.

Çalışanların sayılarını belirleyip gerekli tespitleri yapmanızı zaman geçirmeden Anadolu Üniversitesinde bir program başlatılmasını, çalışacağı alana göre eğitim programlarını düzenleyip ara eleman sıkıntısını da gidermek açısından yararlı olacaktır.

Sizlerde biliyorsunuz ülkemizde okul öncesi ve özürlü çocukların eğitimleri ile ilgilenen çok sayıda eleman sıkıntısı çeken eğitim merkezleri bulunmaktadır

Bu gençlerin anayasal hakkı olduğunu,Devletimizin görevi olduğunu, Özel sektörün çok acil eleman ihtiyacı olduğunu daha öncede bu tür eğitimlerin; Bakanlık müfettişlerine,İlköğretim müfettişlerine, Öğretmenlere yapıldığı bu grubun bu uygulamadan yararlanmasının ülkemiz için iyi olacağını, eğitimde başarımızın o kadar yükseleceğini hatırlatarak sağlıklı huzurlu günler diliyorum.